what comes to my mind

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Všetko je raz po prvý raz ...

i nula v počte komentárov môjho článku na blogu

Nechcem písať o tom, že mi na posledný príspevok na blogu nik neprispel, tak ako by sa zdalo podlľa perexu (aj keď presne to sa stalo, ale to je v poriadku, veď som písala iba o hmle). A ani o prvom milovaní, ako by sa možno niekomu mohlo zdať podľa nadpisu ...  Ale o tom, že sa mi v poslednej dobe stáva veľa vecí po prvý krát .... že po prvý krát niečo robím. Napríklad som túto nedeľu prvý krát cestovala do školy v noci, na internát som prišla až pred treťou a tak som si tu prvý krát vzala taxi (dúfam že po druhý krát to tak skoro nebude). V pondelok som bola dosť nevyspinkaná a v škole mi prišlo dosť zle a tak som prvý krát odišla zo školy, nešla som na posledný seminár a nemala som vlastne poriadne ospravedlnenie ... veď nerodila som :), nezomierala, nejako by som to tam snáď – asi tých 90 minút vydržala (asi som ľahkomyselnejšia, dúfam, že sa mi to nejak v zlom nevráti). A dnes som prvý krát videla ako fungujú tie nízko podlažné električky, ktoré chodia s označením pre vozíčkarov, také tie najnovšie. Z podlahy vysunú ešte jednu plošinu, tá sa sklopí vznikne taký mini vjazd do električky. Vozíčkar pohýbal páčkou, rozbehol sa, šup a už bol v električke .... super.

A čo tak prejsť do takej osobnejšej roviny. Prvý krát si pozorne vyberám s kým a kedy pôjdem von (učím sa opatrnosti, smola že i menšej dôvere v ľudí) a prvý krát sa mi častejšie stáva, že zavolá niekto mňa a nie ja jeho/ju. Tento týždeň som prvý krát nemala traumu z toho, že sedím pri obede v škole sama. No a čo, nie vždy je v škole a práve vtedy na obede, keď som tam ja aj niekto môj známy. A dnes na semináre (ako na dube, ale znie to čudne), ktorý je celý po francúzsky a kde celý čas iba tíško počúvam, som povedala viac viet ako za celý čas do teraz – a to je osobné - už sa tak nehanbím, keď spravím chybu ...

Takže, všetko je raz prvý raz, na niečo treba odvahu, niečo príde samo a niečo proste musíte spraviť, ak chcete napredovať alebo vykonať vám zverenú úlohu čo najlepšie ... No a činiac veci po prvý raz, pozorujem samu seba ako sa mením, vyvíjam. A tak sa celkom teším, ako budúci pondelok budem stáť na letisku a držať v rukách tabuľku s menom človeka, ktorého vôbec nepoznám a čakať, kým sa vynorí v príletovej hale. Dúfam, že naspäť odíde s pocitom, že tu oňho bolo postarané a že všetko bolo zorganizované na úrovni. Veď preto tam budem stáť. Tak si želám good luck.


myšlienky | stály odkaz

Komentáre

  1. :))
    Hmm..po pravde.. nikdy som sa poriadne nezamyslala nad tym, kedy a co som robila po 1.-krat.. a pripadá mi to ako celkom dobrý napad.. asi to vyskúšam aj ja:))
    publikované: 01.11.2005 19:43:37 | autor: patulda (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Ja tiež nie
    napadlo ma to dnes, keď som videla toho vozíčkara ...
    publikované: 01.11.2005 19:56:13 | autor: Sashenka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. prajeeem
    vela staastia:))
    publikované: 01.11.2005 20:02:47 | autor: Tes (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. brý večer...
    Fakt dobrý nápad, sa nad tým zamýšľať takto.Mne dnes napadol presný opak, uvedomila som si koľko vecí robím už x-tý krát a stále majú svoje čaro,aj keď sú zdanlivo obyčajné.:)))
    publikované: 01.11.2005 22:19:30 | autor: pattrika to sash (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. To je naozaj dobrý nápad
    ... dávaj pozor, lebo ti ich začnem kradnúť :)
    publikované: 01.11.2005 22:26:05 | autor: Sashenka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. jeeeej
    až teraz som si všimla, že tam mám jednu nesprávnu informáciu, nepodstatnú, ale predsa, ten článok s nulou v komentároch je o spomienkach ... to len keby si to aj niekto uvedomil .... sorry to all
    publikované: 01.11.2005 22:29:17 | autor: Sashenka (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. prvy krat
    je intenzivny zazitok asi zo vsetkeho :))
    publikované: 02.11.2005 09:07:48 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. fiiha..
    nejaký výmenný pobyt? Držím palce:-)
    publikované: 05.11.2005 08:10:08 | autor: meg to sashenka (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. ano
    no, ten niekto bude byvat v tt alebo v brne? lebo ja nepochybujem, ze sa onho dobre postarate :)), noooo a ja si napriklad pamatam na niektore veci, ktore som robila prvykrat ... ako som prvykrat sama plavala, alebo neviem, cit o bolo uplne prvykrat, ale pamatam si, ze to bolo fajn ... ako som prvykrat lyzovala, to som mala normalne bezky - bola som mala a tak ... a vobec mi to s nimi neslo, nuz, cim to asi bolo? :))) na pomu si napriklad nepamatam, ale na kotvu ano a bolo to strasne ... a potom este na par jedal, ktore som jedla prvykrat a niektore zaroven aj posledny :)))))
    publikované: 05.11.2005 08:32:11 | autor: zeixxy (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. ale nieeeeeeee
    prepana aky vymenny pobyt, a spal by kde? na zemi pod mojou postelou? JE to jeden pan, ktory pride na konferenciu, na ktorej pomaham - robim dobrovolnika, okrem ineho ma kazdy na starosti nejakeho ucastnika ...ja vam to niekedy cele porozpravam ...
    publikované: 05.11.2005 10:53:47 | autor: Sashenka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014